Uniforme za ugostiteljstvo – prednosti uniformnosti ugostitelja

Prvi utisak je važan.

To već godinama nije samo pretpostavka nekolicine entuzijastičnih psihologa, već i činjenica potkrepljena mnogobrojnim rezultatima istraživanjima. Danas zato sa sigurnošću možemo reći da je prvi utisak bitan u društvenom životu koliko i u biznisu, a potom to znanje što bolje iskoristiti na svim poljima.

barmen u šanku ugostiteljskog objekta u uniformi za ugostitelje

Odelo ne čini čoveka, ali ostavlja utisak

Isto važi i za uniforme.

One zaista nisu od esencijalne važnosti za poslovanje lokala, kao što su usluge ili proizvodi koji se u njemu prodaju, zaposleni i lokacija, ali su vrlo značajne za ostavljanje pozitivnog prvog utiska i izgradnju dobre reputacije.

Uniforme za ugostitelje danas možete videti u većini ugostiteljskih objekata svetskih metropola. 

Poznavaoci industrija hotelijerstva i restoranstva tvrde da toliko podižu osećaj poverenja kod gostiju da mogu napraviti i pozitivan uticaj na visinu profita, a ne samo reputaciju ugostiteljskog objekta. 

Ugostiteljski objekat u kome vas služe konobari odeveni u moderne i atraktivne uniforme po pravilu i više ulaže u svoje poslovanje, za razliku od onog u kome uniforme nisu deo radne svakodnevice. Posledično, svoje usluge može naplaćivati po višoj ceni.

Ugostitelji su najbolji ambasadori svakog lokala

Zbog toga lokali poput urbanih gradskih kafeterija biraju uniforme u vidu ležernih kecelja za konobare, dok elitni hoteli svoje ugostiteljske uniforme poručuju tako da budu dizajnirane u što elegantnijem ruhu. One se uvek biraju skladno imidžu ugostiteljskog lokala, upravo zato što su njegov gradivni činilac. Uniforme su odličan način da gostu kažete nešto o lokalu bez upotrebe reči.

Logotip, uređenje enterijera i oglašavanje nisu dovoljni.

Celokupno iskustvo gosta, od trenutka kada uđe u lokal do njegovog napuštanja, izuzetno je važno u sferi poput ugostiteljske, gde je reklama “od usta do usta” i dalje na najvećoj ceni, a stalna klijentela osnova poslovanja.

Zbog toga se sve više pažnje posvećuje i načinu serviranja jela i pića, njihovoj fotogeničnosti, ali i načinu komunikacije i izgledu zaposlenih. Ugostitelji danas ne moraju da budu samo dovoljno responsivni, već i nasmejani, uvek spremni da ispune želje gosta, a izgledom što reprezentativniji. Uniforme za restorane i hotele tu pronalaze svoje savršeno mesto, zaokružujući priču o brendu. 

Ako su zaposleni najbolji ambasadori svakog brenda, onda su ugostitelji i najbolja reklama svakog lokala. 

Razmislite i sami – sigurno ste neki restoran ili hotel zavoleli upravo zbog fenomenalne usluge? 

Možemo da se kladimo da njihovo osoblje nosi i uniforme.

prikaz koktela na šanku ispred konobara u uniformi za ugostitelje

Budite u trendu uz moderne uniforme za ugostitelje

I najmanja promena u meniju ili uslugama podrazumeva čitav lanac promena u poslovanju ugostiteljskog objekta i zato se vrlo pažljivo i retko sprovodi. Promena enterijera takođe je zahtevna. Kako vremenski, tako i fininasijski.

Kako onda osvežiti imidž ugostiteljskog objekta?

Ako mislite da uniforme ne mogu da budu moderne i kao takve, pravo osveženje za estetiku objekta, onda još niste videli Ice uniforme

Duže od decenije kreiramo uniforme za ugostitelje – uniforme za kuvare, konobare, hostese, restorane i uniforme za hotele. Uvek preporučujemo osvežavanje uniformi na svakih 3 do 5 godina. Moderan dizajn uniformi je idealan način da se ugostiteljski objekat osveži promenom, a upravo u tome je još jedna od tajni važnosti uniformi za ugostiteljstvo – one pomažu da održavate lokal savremenim i lako i brzo donesete malu, ali vrednu promenu u njegovoj estetici.

Uniforme za ugostiteljstvo podstiču osećanja jednakosti i kohezivnosti u okvirima tima

Uniforme ne deluju pozitivno samo na goste, već i na zaposlene.

One u svakoj biznis sferi imaju ulogu povećanja osećanja pripadnosti firmi, lojalnosti brendu, pa čak i jednakosti i kohezivnosti u okvirima tima. Osim toga, zaposlenima ulivaju i osećanje autoriteta, praveći estetsku razliku zaposlenih u odnosu na goste.

Ugostiteljske uniforme su podsetnik da su – dok rade, svi na istom zadatku. 

Bez obzira na njihove lične osobine, životne stilove i poziciju na kojoj su zaposleni. Osim toga, ugostiteljske uniforme čine da se zaposleni osećaju kohezivnije – kao deo veće slike, tima, u kome svako ima sopstvenu, ali jednako bitnu ulogu.

Praktična uloga je jednako bitna

Ugostiteljske uniforme su i funkcionalne. 

U kuhinji higijenu podižu na viši nivo i kuvarima omogućavaju zaštitu od visokih temperatura i jakih fleka. Konobarima daju udobnost pri radu, kao i sobaricama, recepcionerima i drugim zaposlenima u ovoj sferi. Zahvaljujući uniformama ugostitelji se i lako prepoznaju. 

Zamislite samo da neko uđe u lokal i ne zna da napravi razliku između gosta i kelnera? 

Zato njihova praktična uloga nije ništa manje važna od estetske i psihološke.

Kako odabrati idealnu uniformu za ugostitelje?

Ukoliko uniforma treba da govori o vašem brendu, onda se njen dizajn bira tako da stilski odgovara imidžu, a boje logotipa brenda obično proprate i uniformu, kako bi se postiglo koloritno jedinstvo. Ako uniformu uključujemo u poslovanje da bi radnicima pružila i dozu funkcionalnosti, onda je važno da njen dizajn odgovara i njihovim potrebama, dok doprinosi reprezentativnom izgledu.

Osim toga, uniforme treba birati tako da njihov materijal bude što prijatniji za nošenje i pogodan za svakodnevna pranje i održavanje na visokim temperaturama.

Rado ćemo vas posavetovati o dizajnu, materijalu, pa i odabiru boja i detalja uniformi. Primamo sve veličine porudžbina, pa se na Ice radionicu u jednakoj meri mogu osloniti mali kafei, kao i ogromni hotelski kompleksi. Uniforme za restorane, hotele ili druge tipove ugostiteljskih objekata skrojićemo prema vašim željama, u najkraćem roku, a koristićemo samo pouzdane materijale i tehnologiju izrade. 

Popunite upit, a mi ćemo vas kontaktirati u najkraćem roku radi dogovora o izradi kvalitetnih ugostiteljskih uniformi, ili nas pozovite na broj: 060 025 29 88.